Skip to main content
Nieuws

Educatieprogramma van start!

By 20 mei 2022No Comments

Met de komst van tientallen jonge zeeforellen naar het klaslokaal is het educatieprogramma van het Vissen voor Verbinding project afgelopen week weer gestart! 

Aan de hand van een aquariumkar in de klas en vislessen maken leerlingen van groep 7 en 8 kennis met de zeeforel en leren zij over vismigratie. Ook ontdekken ze hoe trekvissen in het verleden door mensen in problemen zijn gekomen en hoe wij ze nu kunnen helpen. De leerlingen voeren de visjes, meten de watertemperatuur en houden de ontwikkeling van de visjes in de gaten. Na zes weken is het de grote dag, dan worden de jonge zeeforellen door de leerlingen uitgezet. Het programma bestaat uit zes lessen verspreid over zes weken. De gastlessen worden gegeven door onze visgidsen.

De aquariumkar 

Unieke samenwerking

Verschillende organisaties werken binnen het project Vissen voor Verbinding samen aan de terugkeer van de iconische trekvis. Partners in het project zijn: Waddenvereniging, Sportvisserij Nederland, Staatsbosbeheer, Sportvisserij Groningen Drenthe, Sportvisserij Fryslân, Hogeschool Van Hall-Larenstein, Waterschap Noorderzijlvest en Provincie Groningen.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen binnen ons project? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!