Skip to main content
Nieuws

Informatieborden in Lauwersmeergebied

By 7 juni 2021december 10th, 2021No Comments

Sportvisserij Fryslân is een van de partners in het project Vissen voor Verbinding. Zij houdt zich voornamelijk bezig met de sportvisserijmogelijkheden rondom het Lauwersmeer. Zo zijn er onder andere fraaie informatieborden geplaatst die bezoekers wegwijs maakt.

Vanwege de Natura2000 stempel die het Lauwersmeer bezit, is het maar op een beperkt aantal locaties mogelijk om het Lauwersmeer vanaf de oever te bevissen. Om er voor te zorgen dat er optimaal gebruik van deze plaatsen gemaakt kan worden, worden er vissteigers en visplaatsen aangelegd. Ook wordt er met de watereigenaren gesproken over het verbreden van de voorwaarden waaronder gevist mag worden.

Informatieborden wijzen de weg

Om de bezoekers van het Lauwersmeergebied in het veld te informeren over de prachtige sportvislocaties, en ook om hen wegwijs te maken richting de sportvisplaatsen, zijn er informatieborden geplaatst. Zogenaamde ‘recreatieve strokenborden’ wijzen de weg naar de aangelegde visplaatsen. Hiermee kunnen voornamelijk nieuwe bezoekers van het Lauwersmeergebied gemakkelijk een geschikte visplaats vinden. Bij de huidige visplaatsen zijn informatieborden geplaatst met daarop informatie over de sportvisserij, hengelsportwinkeliers, voorwaarden, voorkomende vissoorten en het project Vissen voor Verbinding. Het Lauwersmeergebied wordt qua sportvisserijmogelijkheden en informatievoorzieningen op deze manier erg verbeterd waardoor niet alleen de lokale sportvisser nog meer kan genieten van dit prachtige gebied, maar ook de toerist die graag een hengeltje uitwerpt.

 

Leave a Reply