Skip to main content
Nieuws

Waddenvereniging checkt: Eduquarium prima onderkomen voor jonge zeeforel

By 4 november 2020mei 27th, 2021No Comments

Observeren, controleren, bestuderen, dat is waar het de komende weken om draait bij de Waddenvereniging. Het educatieve programma van Vissen voor Verbinding wordt onder de loep genomen. Met als ultieme test; een aquariumkar – Eduquarium – met twintig jonge zeeforellen tussen de bureaus. Voelen de vissen zich thuis op kantoor?

Kantoortuin wordt proeftuin

Is het water schoon genoeg? Hoeveel voedsel eten de forellen? Heeft het aquarium water de juiste temperatuur? Om te kijken of het Eduquarium naar behoren functioneert, nemen we de proef op de som. Twintig jonge zeeforellen zijn sinds deze week de nieuwste aanwinst op kantoor in Harlingen. Het was even wennen voor zowel de forel als voor de medewerkers. Maar inmiddels is iedereen gewend, gaat het voeren en controleren prima en zwemmen de forellen rustig rond. Het Eduquarium lijkt akkoord bevonden.

Zeeforel op school

En dat is goed nieuws. Het project Vissen voor Verbinding brengt namelijk niet alleen zeeforel naar het Lauwersmeer, maar ook naar scholen. Afgelopen jaar is speciaal voor het project een educatief programma ontwikkeld. Hierin leren basisschoolkinderen over vismigratie, het leven van de zeeforel en het helpen van trekvissen. Het Eduquarium vol jonge zeeforellen komt 6 weken op school zodat leerlingen de forelletjes zien groeien en zelf kunnen verzorgen. Na de vakkundige test van het Eduquarium bij de Waddenvereniging, staat niets de start van het programma meer in de weg. In mei 2021 willen we beginnen en zwemmen er naar alle waarschijnlijkheid zeeforellen rond in de klaslokalen van groepen 7 en 8.

Vis in jouw klas

Gek van vis of wil jouw school meer leren over vismigratie? Dan is het Vissen voor Verbinding educatieprogramma uitermate geschikt. Begin mei start het programma voor bassischolen uit de regio Lauwersmeer (Oost-Friesland, West-Groningen en Noord-Drenthe). Op zoek naar meer informatie of jouw school aanmelden voor het programma? Stuur ons een mail!

Leave a Reply